TYDELIG LØGN FRA EKSTRA BLADET

jul 5, 2021 | Fremhævet, Grotesk journalistik, Medieomtale, Mine undersøgelser

Ekstra Bladet lyver
om Socialstyrelsens udtalelser

I artiklen: “Afsløring: Børn tvangsfjernet med fup og fidus-rapporter” fremgår det, at Socialstyrelsen afviser at have godkendt mit materiale.

Imidlertid kan ses på nedenstående billede, at Socialstyrelsen nu afviser at have udtalt sig til Ekstra Bladet i forhold til dette.

Mail til undertegnede fra Socialstyrelsen.

Tværtimod bekræfter Socialstyrelsen over for undertegnede, at de i 2015 netop godkendte mine slides til brug i undervisning, hvori PSE er nævnt. Dette er, sammen med meget anden dokumentation, sendt til Ekstra Bladet.

Det vil altså sige, at Ekstra Bladet ikke har udført kildekritik i forhold til deres såkaldte eksperter, og samtidig er disse eksperter underkendt i forhold til deres kritik af brug af ICD (PSE.)

Dette er blot én af mange løgne og fordrejninger fra Ekstra Bladets side.
Se andre indlæg på denne side – for eksempel DE 16 KRITIKPUNKTER – hvor Ekstra Bladets ‘eksperters’ andre påstande, om at der skulle være fejl og mangler i mine undersøgelser, undermineres.

Læs videre for detaljer om materialet, som Socialstyrelsen har gokendt.


Brug af ikke-valid metode?

Kritikpunkt nummer 5 fra Ekstra Bladets ‘eksperter’ er, at jeg gør brug af ikke-valid metode ved at foretage ICD-10 screenings ved forældrekompetence-undersøgelser (forkortet FKU.)

I slideshowet, som kan ses nedenfor, fremgår det, at der i FKU’er kan anvendes ‘et standardiseret PSE (Present State Examination) kort version til klinisk brug.

PSE er lig med ICD-10 screening, hvilket kan ses i nedenstående citat og på sidste billede af slideshowet.


PSE er udviklet sammen med ICD10, og de anvendte definitioner specificerer de symptomer, som indgår i de diagnostiske kriterier i ICD10. PSE er derfor en konkret guide til et semistruktureret diagnostisk interview i henhold til ICD10.

Prof. Ole Mors, leder af PSE træningscenteret ved AUH og formand for diagnoseudvalget i Dansk Psykiatrisk Selskab.

PSE, som er godkendt, går altså ind i beskrivelserne af symptomerne, der er beskrevet i ICD10, i form af et semistruktureret interview, som man kan bruge dele af for at udelukke, at der for eksempel er tale om en depression, som nemt kan behandles eller tilsvarende. Læs mere her for en vigtig pointe vedrørende dette, når man skal vurdere forældrekompetence.


Godkendt af Socialstyrelsen

Følgende slideshow blev godkendt som bud på Best Practice, da jeg i 2014 holdt oplæg om retningslinjerne for FKU gennem Seminarer.dk, som er underleverandør for Socialstyrelsen, i Børnekataloget.

Dette blev altså godkendt af Socialstyrelsen, hvilket også fremgår af næstsidste billede i slideshowet. Dette billede viser en mailkorrespondance med Seminarer.dk, som bekræfter, at al materiale løbende bliver godkendt af Socialstyrelsen.
Nedenstående slideshow fra Seminarer.dk er dén version, jeg anvendte i 2018, som ligeledes er godkendt.
Ekstra Bladets ‘eksperter’ kritiserer mine undersøgelser, men de er altså ikke opdaterede inden for feltet.
Det er skræmmende, at disse eksperter dermed vurderer anker, der kommer ind, på fejlagtigt grundlag, da de ikke kender til praksis på området, og jeg er uforstående over for, at dette ikke problematiseres i medierne og på politisk plan i stedet?

DEL DETTE!

– da det er et godt eksempel på, at Ekstra Bladet bruger videns-institutioner – Socialstyrelsen – som tung dokumentation på fuldstændig løgnagtigt grundlag.